Skönt med cykelsemester! Precis som ifjol inledde jag sommaren med en cykelsemester, den här gången utan vandringsinslag för ledigheten sträckte sig bara till en vecka.

4e juni, packar o drar iväg. Cyklar med fräscha ben ungefär 15 mil och slår läger en bit norr on Fredrika.
5e juni, pissväder minst sagt. Regn, motvind och bara ett par plusgrader. När jag kämpat mig till Dorotea står det +3 på termometern. Och jag som inte tagit med så mycket kläder eftersom det ´borde´ vara sommar! Hurvigt on nätterna.
6e juni, nationaldag. Tänkte köpa en sverigeflagga men det behövdes inte då jag turligt nog hittar en utmed vägen! Det här skall trots uppehållsvädret bli den tyngsta dagen hittills. Blåst som gör att genomsnittshastigheten ligger mellan 10-15. De gånger jag når 20 går det undan! Drygt!!
7e juni, det ovanligt kalla vädret och den starka blåsten har tärt på mitt imunförsvar och jag känner förkylningstendenser. När jag tagit mig till Lidsjöberg får jag nog av motvinden och gör en helomvändning. Rullar tillbaks mot Dorotea.
8e juni, vinden börjar avta men temperaturen ligger förtfarande under 10 grader. I Åsele lyxar jag till det och äter på värdshuset. Väljer kycklingsallad och det taktiska valet ger mig energi motsvarande en eller två mils cykling.. Tankar då i mig hälsokost i form av kakor. på kvällen blir det kanonväder och jag njuter av tillvaron utmed lögdeälven.
9e juni, cyklar de återstående milen hem i regn och vid hemkomsten tar jag en skön bastu. Det är sådana här turer som härdar!


Infarten till Dorotea och Lappland


Punktering på mitt punkteringsfria bakhjul. Flaggan berättar allt om hur lättcyklat det är!


Svettig efter en hård dags cyklande!


Utsikt ifrån grillstugan utmed Lögdeälven!