Resor

Att resa har jag gillat alltsedan ungdomens dagar då familjen åkte runt med husbil i olika hörn av europa.
Utanför Europa har jag gjort två långresor, den ena till sydamerika vintern 2002/2003 med Anna Svensson och den andra till Asien/Australien vintern 2003/2004 med Stefan Fällman.

Sydamerikaresan
Länge hade jag funderat över att göra någon längre utlandsresa. Tankarna gick till sydostasien, men när jag fick reda på att Anna Svensson från Sörmjöle ville till sydamerika och sökte ressällskap var jag inte sen att haka på. Och det skulle bli ett lyckat kast. Aldrig har jag varit med om så många nya intryck under ett halvår och kommer nog heller att få vara med om det igen. Sydamerika ligger långt ifrån Europa, och traditions-, kultur-, natur- ocksåvidare-mässigt är vi inte heller närmare.
Resan började i Ecuadors huvudstad Quito och avslutades i Rio de Janeiro. Däremellan han även länder som Peru, Bolivia, Argentina och Chile besökas.
En fantastisk resa som var värd varje krona. Läs dagboken på Sydamerikasidan

Asien/Australien

Hade egentligen inte tänkt resa något mer det här året, men när jag inte fick tag i någon bostad, höstmörkret började närma sig och Fällman på jobbet pratade om fiske på Nya Zeeland blev lockelsen för stor och resan bokades.
Planen löd såhär; Vi landar i Sydney och handlar en bil som vi brassar runt halva Australien med, sedan Flyger vi till Nya Zeeland och fiskar slut på deras öring och sedan åker vi till Thailand för att relaxa!
Utfallet blev lite annars. I Sydney var de enda bilar som var till salu till rimliga priser riktiga vrak som knappast vore något att lita på i centralaustraliens ödemarker. Och att hyra bil var ruskigt dyrt om man inte fyllt 25. Otur, men vi inser också att de fem veckorna vi hade på oss skulle blivit i minsta laget. Istället åker vi buss upp längs Östkusten. Höjdpunkter är stranden i Surfers Paradise, 'Krokodiljägarns' Zoo, snabbmat och pubar.
I Nya Zeeland lägger vi om till den hurtiga stilen och hyr cyklar. Kämpar på i ett par veckor men sedan blir Stefan tyvärr tvungen att resa hem. Jag fortsätter som det var tänkt och efter Nya Zeeland går planet till Bangkok. Reser runt kors och tvärs i det landet och gör en en veckas tripp in i Kambodja där jag lär mig mer om Pol Pots terrordiktatur.
En kul resa med många olika inslag. Läs mer på Australiensidan!


Alligator i den Bolivianska regnskogen

Dräkterna har vi inte på grund av vattentemperaturen, däremot finns det farliga maneter här i norra Australien.