12.13.50!

Lördag den 30e juli klockan 07.00 gick startskottet och 220 laddade triathleter hivade sig ut i kalmarsund för att simma tre varv runt banan och därmed avverka simetappens 3860 metrarna. Det blåser kraftigt och en bit ut går vågorna så höga att det är svårt att se var bojarna är, flera gånger måste jag stanna upp och snurra på periskopet för att få rätt kurs. En timma och 29 minuter tar de tre varven varefter det joggas 100 meter till växlingsområdet där den obligatoriska våtdräkten åker av och cykelmunderingen påtages.
Banan är rätt flack och känns lättcyklad, fram tills att vinden blir ännu kraftigare och tillsammans med regn gör vissa sträckor väldigt segtrampade. Så småningon blir det bättre väder med mild vind och uppehåll. De 180,2 kilometrarna tar för mig 6h13min.
Inne i växlingsområdet känns det förvånande nog skönt att få byta till löpning då de sista milen på cykel var tunga. Skuttar iväg på lätta ben och gör första varvet på 1h11min vilket skulle bli en mara-tid på 3.33, men ungefär halvvägs börjar ben och rygg käbla emot och jag blir tvungen att gå bitvis. Skam den som ger sig och efter 4.15 är jag i mål. Därmed har jag klarat det jag tränat till sedan februari 2004 då jag på ett internetcafé i Bangkok bestämde mig för att genomföra en Järnman. Och jag måste säga att det har varit värt uppoffringen! Ser nu fram emot lite fjällvandring och sedan umemaran i oktober.
Trevlig sommar!